ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!
ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!

Doğru Kullanımı Önemseyin

Tarih: 28.06.2021 12:30
Doğru Kullanımı Önemseyin
Doğru Kullanımı Önemseyin
 
Halınızı ilk günkü haliyle uzun süre kullanmak, özenli ve bilinçli olmayı gerektiriyor. Doğru Halı Bakımı, rengin, materyalin ve formun daha uzun süre orijinal halinde kalmasını sağlayarak, ürünün ömrünü uzatır.
Peki, halı bakımında nelere dikkat edilmeli?
 
En Uygun Temizlik Yöntemi: Süpürme
 
Çok sık yıkamanın, halıyı yıpratacağınız aklınızda tutun. O yüzden, yıkama yerine düzenli ve sık süpürmeyi tercih edin.
Halıları, yüksek emiş gücüne sahip bir elektrikli süpürgeyle iki günde bir süpürmek etkili temizlik için çoğu kez yeterli olacaktır. Tozu daha iyi süpürebilmek için emici başlığın fırçalı olmasına özen gösterin ve süpürme işlemini, hav ipliklerinin yatış yönünde gerçekleştirin.
 
Lekeye Anında Müdahale Edin
 
Sıvı dökülmesi gibi durumlarda kalıcı lekelerin oluşmaması için leke kaynağını halıdan bir an evvel uzaklaştırmalısınız. Yeterli kalınlıktaki kâğıt havlularla tampon yapmak, sıvı dökülmesi için ideal bir müdahale yöntemidir. Leke kaynağını halıda uzaklaştırdıktan sonra geride iz kalmışsa, uygun bir leke çıkarıcı kullanabilirsiniz.
 
Halıyı Silerken…
 
Genel temizlik için halıyı silerken su ve yumuşak bir şampuanı karıştırıp, bu karışımın köpüğünü kullanın. Deterjanlı suyun kendisini silmede kullanmak, halıda leke oluşmasına yol açabilir. Bunun yanı sıra, deterjan kalıntısı hav ipliklerinin dibine yerleşerek, uzun vadede halıya zarar verebilir.
 
Doğru Temizlik Ürünlerini Seçin
 
Temizlikte kullanacağınız araç gereci dikkatli şekilde seçmelisiniz. Özellikle silme işleminde görev alacak kimyasal maddelerin seçimi bilinçli olmayı gerektiriyor. Halı temizliğinde çamaşır suyu, sert yüzey temizleyici gibi maddeleri kesinlikle kullanmayın.
Rutin temizlikte ve leke çıkarmada, halıya özel ürünleri tercih etmenizde yarar var. Ürün halıya özel olarak üretilmiş olsa bile, risk almamak adına, uygulamadan önce halının görünmeyen bir yerinde ürünü denemeyi ihmal etmeyin.
 
Halıyı Katlamayın
 
Halı Bakımıyla ilgili bazı noktalar, yalnızca halıyı kullanırken değil, kullanım dışı durumlarda da önemli.
Taşıma ve muhafaza etme sırasında halıyı katlamaktan kaçının. Katlama, üründe kalıcı izlere ve hasara sebep olabilir. Uygun olanı, halıyı rulo haline getirerek taşıma ya da saklamadır.
Halıyı sakladığınız ortamda nem ve yoğun oranda tozun olmamasına dikkat edin. Doğrudan güneş ışığı alan bir yerde uzun süre bulunmak da halıya ciddi şekilde zarar verecektir.

 
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...