Evcil Hayvan Beslenen Evde Halı Temizliği İçin Minik Tüyolar

Tarih: 28.06.2021 12:39
Evcil Hayvan Beslenen Evde Halı Temizliği İçin Minik Tüyolar
Evcil Hayvan Beslenen Evde Halı Temizliği İçin Minik Tüyolar

Sevimlilik abidesi, neşesi ve en kadim dostlarımız olan evcil hayvanlarımız evimizde bulunduğu sürece halı temizliği konusunda biraz daha dikkatli olmamızda fayda var. Halı temizliğini rutin olarak yapsak da bazen sevimli dostlarımız bu rutini bozabilir ve ekstra halı temizliği yapmak durumunda kalabiliriz. Size verecek olduğumuz halı temizliği tavsiyeleri ile ilgilidir.

 


Evcil Hayvan Beslenen Evde Halı Temizliği Nasıl Yapılmalı?
 

Öncelikle evcil hayvanlarımızın halılarımız için tehdit oluşturduğu 2 konuyu bilmek gerekir. Bunlardan biri koku iken bir diğeri idrar ve dışkı problemi. Gerekli halı temizliğini sağlayabilmemiz için halımızı bu kötü kokulardan ve idrar, dışkı gibi maddelerden arındırmamız gerekir. Fakat arındırmak isterken halı temizliğini halınızı yıkayarak yapmamalısınız. Evcil hayvanlarınız halınıza bıraktığı koku için halı temizliğini petshoplarda bulabileceğiniz enzimatik bazlı koku gidericiler ile sağlayabilirsiniz. Bu koku gidericiyi sadece halınızda sorunlu olan bölgeye uygulayarak üzerini karton ya da benzeri bir madde ile kapamalı ve o bölgenin kendiliğinden kurumasını beklemelisiniz. İstediğiniz halı temizliği için kullanılan madde derine ne kadar işlerse o kadar iyi sonuç verir. Bu nedenle başka müdahalede bulunmadan beklemeniz gerekmektedir.


Halı temizliğini olumsuz etkileyen bir diğer unsur olan idrar ve dışkı lekelerinden bahsedelim. Evcil hayvanınız eğimli olmayabilir veya eğitimli olmasına rağmen evinizde halının üzerine idrar ya da dışkısını yapabilir. Bunun üzerine en iyi yöntem olay gerçekleştiği gibi müdahalede bulunmak olacaktır. Halı temizliği için öncelikle bölgesel uygulama sıcak su ile yapılmalıdır. Gerekli bölgeye ıslaklık sağlanmalı ve bir süre beklenmelidir. Halı temizliğinin derinlemesine olması için asla ovalamayınız. Ovaladığınız müddette leke daha derine işlemek ile birlikte temizlenmesi zor olacaktır. Bunun yanı sıra idrar lekesinin bulunduğu halı temizliği için bölgenin üzerine hemen emici bir beyaz kağıt havlu konmalı. Ardından bulaşık deterjanını ılık su ile karıştırın. Lekede azalma veya kağıt havluya geçişi görene kadar durulamaya devam edin. Gerekli halı temizliğinin sağlanması için en son tam kuruma sağlanana dek kağıt havluyu değiştirmeye devam edin.



Hangi Halı Çeşidine Nasıl Halı Temizliği Sağlanmalı?
 

Özellikle el dokuma halısı ve özel tezgah halılarında el emeği olduğundan dolayı kuru temizlemeye verilmemeleri tavsiye edilmektedir. Bu çeşit halı modellerinin halı temizliğini sağlarken kuru temizlemeye verilmesi bilinmeyen deterjan kullanımı ve özensiz şekilde yıkanması durumundan ötürü halınıza zarar vererek erken eskimesine sebep olmak ile birlikte boyalarının çıkmasına da neden olabilir. Bu söylediklerimin makine halıları için de geçerli olmakla birlikte gerekli halı temizliği yapılmaya çalışırken yanlış deterjan kullanımı ile halınızın ipliklerinde basıklık görebilir ve halınızın eskisi kadar yeni durmadığını fark edebilirsiniz.

 

Tarzınızı yansıtacak en kaliteli halılar Halıcımdan alınır.

 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...