Ev Dekorasyonunda Halı Seçme Rehberi

Tarih: 28.06.2021 12:38
Ev Dekorasyonunda Halı Seçme Rehberi
Ev Dekorasyonunda Halı Seçme Rehberi

Evinizin dekorasyonunu tasarlarken dikkat etmeniz gereken faktörlerden biri de halı modelleridir. Evimizin dekorasyonu bizim tarzımızı yansıtırken halı modellerinin de bununla uyumlu olmasına özen göstermeliyiz. 


Hangi odada ne tip bir halı modelleri kullanmamız gerektiğini bilmek evimizin dekorasyonu için önemli bir etkendir. Ev dekorasyon halı modelleri olarak duvardan duvara ya da parça halı modellerini seçebilirsiniz. Parça halı modelleri en kullanışlı halı çeşidi arasında yerini almaktadır. Temizlenmesi açısından daha kolay kullanabileceğiniz parça halı modelleri renk ve model alternatifi açısından daha fazladır. 


Eğer evinizin dekorasyonu antika parçalarla dolu klasik tarzda bir ev ise buna göre seçeceğiniz halı modelleri de klasik tarzda olmalıdır. Aynı şekilde eviniz modern bir dekorasyona sahip ise geometrik şekilli, minimalist, ya da düz renk halı modellerini tercih etmelisiniz.

 

Halı Boyutu Nasıl Olmalıdır?

Halınızın büyüklüğünü odanızın büyüklüğüne göre seçmelisiniz. Halı almak istediğiniz oda küçük ise gereğinden büyük halı almanız odanızı daha da küçük göstererek boğucu bir hava yaratır. Aynı şekilde odanız büyük ise ve gereğinden daha da küçük bir halı alırsanız bu da odanızı çok boş göstererek dekorasyonu bozabilir.

 


Halı Renk ve Modellerini Nasıl Seçmeliyiz?

Halımızın renk ve modelini evimizin dekorasyonuna ve halı alacağımız odanın nasıl bir atmosfere sahip olmasını istememize bağlıdır. Odanızın güneş alıp almaması da halı renklerini seçerken bir faktör olarak göz önünde bulundurulmalıdır. Yeşil ve mavi tonda halı modelleri odanızda ferah bir hava yaratırken koyu renkli halı modelleri sıcak bir hava yaratabilir. Büyük göstermek istediğiniz odanız için açık renkli halıları tercih ederken çocuğunuzun odası için de rengarenk halı modellerini tercih edebilirsiniz. Evinizin giriş kısmına almak istediğiniz halı modellerini koyu renklerde seçerek dışarıdan gelen tozun ve kirin belli olmasını da önleyebilirsiniz.

 


Halı Seçerken Dekorasyon Açısından Dikkat Edilmesi Gerekenler

Halı seçimi yaparken öncelikle halı perde uyumuna dikkat etmeli ve birbirlerine uyumlu olacak şekilde bu iki faktörü seçmelisiniz. Eğer halı perde uyumu yakalanmaz ise odanızda yarattığınız dekor yok olur. Koltuğa göre halı seçimi için de halınızı mı yoksa koltuğunuzu mu ön plana çıkarmak istediğinize karar vererek ona göre bir halı seçimi yapmalısınız. Almak istediğiniz halı çarpıcı renk ve modele sahipse koltuklarınız bir o kadar sade olmalıdır.

 


Halı Seçimimi Nereden Yapabilirim?

Halılarınızı seçerken ürün açıklama kısımlarını okumanızı tavsiye ediyorum. Ürün açıklamalarını okuduğunuzda buna yönelik olarak halı seçmeniz daha doğru bir karar olacaktı. Halı modelleri fiyatlarını en uygun model ve renk seçenekleriyle halicimdan.com adresinde bulabilir ve kolaylıkla satın alabilirsiniz.



Tarzınızı yansıtacak en kaliteli halılar Halıcımdan alınır.

 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...