Ev Dekorasyonuna Uygun Halı Seçimi

Tarih: 28.06.2021 12:38
Ev Dekorasyonuna Uygun Halı Seçimi
Ev Dekorasyonuna Uygun Halı Seçimi
 
Halılar, ev dekorasyonunun önemli bir parçasıdır. Eğer doğru halıyı seçmeyi başarabilirsek, ev dekorasyonunda mükemmel bir görsellik ve uyum yakalamış oluruz. Bu nedenle halı seçimi sırasında bazı detaylara dikkat edilmesi önerilmektedir.
 
Hani Dekorasyona Hangi Halı?
 
 
Ev dekorasyonunda kullandığınız tarz, halı seçimi için de çok önemlidir. Örneğin, retro bir dekorasyon tercih ettiyseniz, kullanacağınız halının da retro özelliklere sahip olması dekorasyonu başarıyla tamamlar. Fakat tamamen modern bir dekorasyon tarzını benimsediyseniz, bunun için kullanılacak halıların da modern görünümlü olması önemlidir.
 
Günümüzün dekorasyon trendlerinde sıkça tercih edilen dekorasyon tarzı, İsveç tarzıdır. Bu dekorasyonu seçmek isteyenler, kullanacakları halının da buna uygun olmasını sağlamalıdır. İsveç tarzında genellikle üzerinde geniş motiflerin veya uzun ve kalın çizgilerden oluşan desenlerin bulunduğu, hafif, kilim tarzı halılar tercih ediliyor.
 
Hangi Halı Modelleri Hangi Tasarımlarla Uyumlu?
 
 
Günümüzde üretilen halı modelleri oldukça çeşitli alternatiflere sahip. Örneğin salonunuzda sıcak ve canlı bir hava yaratmak isterseniz bunun için shaggy halılar son derece uygun. Bu halı modelleri genellikle modern tarz mobilyalar ile mükemmel bir uyum içerisinde oluyorlar. Ancak eski tip dekorasyon tarzı favoriniz olacaksa, bunun için de rustik halılar tam size göre olacaktır. Rustik halılar, eskilerin vazgeçilmezi olan, el emeği göz nuru üzerindeki motiflerin her birinin bir anlama sahip olduğu halılardır. Yani İran halıları ve Türk halıları bu durumda size mükemmel bir alternatif olmaya adaydır.
 
Minimalist Dekorasyonda Hangi Halı?
 
 
Günümüzde giderek yaygınlaşan başka bir akım da, fazla eşyaları ve evi boğan, kasvet yaratan tüm unsurları uzaklaştırarak, ortama ferah bir hava katan dekorasyon tarzı minimalist dekorasyon. Bu dekorasyon için kullanılacak en uygun halılar, yalnızca salonda kullandığınız sehpanın altına yetecek kadar ufak boyutlarda, ortama aydınlık bir boyut kazandıracak açık renklerde halılar olmalıdır.
 
Bu tür dekorasyon için kullanılacak halı modelleri arasında patchwork olarak tanımlanan, yani rengarenk parçalardan oluşuyor havası sunan halılar yer alıyor. Bunları, aydınlık bir salon için rahatlıkla kullanmak mümkün. Bununla birlikte bu tür dekorasyonda hayvan kürkü havası veren, ufak halılar da tercih edilmektedir.

 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...