El Dokuma Halısının Ayırt Edici Özelliği Nedir?

Tarih: 28.06.2021 12:36
El Dokuma Halısının Ayırt Edici Özelliği Nedir?
El Dokuma Halısının Ayırt Edici Özelliği Nedir?
 
Gücünü gelenekselden alan el dokuma halıları, dekorasyona ayrıcalık katmak için kullanılıyor. Peki, herhangi bir el dokuma halısı, ayrıcalıklı dekorasyon yaratmak için yeterli mi?
Zihinlerde "yüksek değer”le özdeşleşmiş olsa da her el dokuma halının değerli olduğunu söylemek mümkün değil. Evet, konsept köklü bir kültürden besleniyor ama bu, konsept içindeki her ürünün kıymetli olduğu anlamına gelmiyor. Çeşitli kriterlerin standartları karşılama derecesiyle farklı kalite seviyeleri oluşmakta.
Kaliteli ürünü ayırt edebilmek için önce el dokuma halısının karakteristik özelliklerini bilmek gerek. Bu halılarda hav iplikleri elle düğümlenmiştir. Geleneksel niteliğe sahip bu üretim biçiminde, tezgâha yerleştirilmiş çözgü ipliklerinin her çiftine, hav iplikleriyle düğüm atılarak ilmekler oluşturulur.
Kalite konusunda şüpheye düşmemek için güvenilir üreticilerin izini sürün. Evinize güçlü bir kimlik kazandıracak, görür görmez beğeneceğiniz El Dokuma Halısı İzmir merkezli Katipoğlu Halı mağazalarından birinde sizi bekliyor olabilir.
 
El Halısı ve Makine Halısı Arasındaki Fark Ne?
 
İlmeklerin düğümle oluşturulması, el halılarının ayırt edici özelliği. Makine halılarında hav iplikleri halıya düğümle yerleştirilmez. Dolayısıyla, bu iki halı türünü birbirinden ayırmak için halının arkasına bakmak yeterli olabilir. Makine halılarının arkasındaki görüntüye kusursuz bir simetri söz konusudur. Bunlarda ilmeklerin izleri düz şerit çizgiler halindedir. El dokuma halıların arkasında ise düğümler belirgin şekildedir ve görünüm az ya da çok asimetrik özelliğe sahiptir.
 
Kaliteli El Halısı Nasıl Olur?
 
Bu halılarda kalite seviyesi hav ipliklerinin türü, düğüm sıklığı ve düğüm şekli kriterlerine göre belirlenir.
El dokuma halıları için makbul olan doğal ipliklerdir. Kullanılan lifler uzun yapağılı ve saf, yani ilk kez kullanılmış olmalı.
Bu halıların üretilmesinde Türk düğümü ve İran düğümü olmak başlıca iki düğüm çeşidi kullanılır. Düğümün özel şeklinden dolayı Türk düğümü daha uzun süreli kullanıma izin verir.
Düğüm sıklığı, el halılarının kalitesi üzerinde en çok etkiye sahip kriterdir. Bu konuda basitçe, düğüm sıklığı ne kadar fazlaysa, halı o kadar kaliteli denilebilir. Düğümlerin sıklık durumunu anlamak için halının arkasını kontrol edebilirsiniz. Öndeki desen arkada ne kadar belirginse, düğümler o oranda sıktır.
Yüksek standartları karşılayan El Dokuma Halısı İzmir’den bütün Türkiye’ye Halıcımdan ile ulaşıyor. Sektörün önemli markalarının seçkin ürünlerine online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.

 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...