El Dokuma Halıların Özellikleri

Tarih: 28.06.2021 12:36
El Dokuma Halıların Özellikleri
El Dokuma Halıların Özellikleri
 
Çözgü iplikleri ve hav iplikleri üzerine elle düğümlenerek hazırlanan el dokuma halı modellerinin kalitesini de hap ipliklerinin cinsi, düğüm sıklığı ve düğüm şekli belirleyecektir. İyi bir el halısında malzemenin kalitesi çok önemlidir. Bunun yanında çift düğüm olması da kalite göstergesidir. Günümüzde de çok fazla tercih edilen bu tarz halı modelleri evlerinizin dekorasyonlarına doğal bir esinti olabilir. Ayrıca tasarımlarda kullanılan modern detaylarda geçmişle günümüzün çok hoş bir tamamlayıcısı olacaktır. Her evin dekorasyonlarına uyum sağlayabilecek bir şekilde tasarlanan bu halılarda farklı modeller kendi kategorisinde öne çıkıyor.
 
Eko Halı Modelleri
 
 
Yün malzemeden elde edilen modeller bu kategorinin en sade ve kaliteli seçenekleri arasında yer alıyor. Beyaz, gri, natural gri gibi modeller salonlar için çok ideal renkler olabilir. Özellikle koyu renk mobilyalar ya da turkuaz, mint yeşili tonlarında dekorasyonlarda bu renkler ile çok hoş bir uyum yakalanabilir. Modern detayları hazırlanan kilim tasarımları da daha rüstik bir dekorasyon tercih edenler için ideal olacaktır. Geometrik şekillerle hazırlanan çok daha otantik tasarımlar bu başlık altında bulunabilir. Daha çok 170*240 ebatlarında halı modelleri tercih edilmekte yaklaşık 4 metre kare olarak tarif edilebilen ölçülerin yanında daha yolluk tarzında 1,20 m2 modellerde bulabilirsiniz. Bunun yanında 6 m2’ye aradığınız modellerde halılar bulabilirsiniz.
 
Apex Halı Modelleri
 
 
Bu el dokuma halı modelleri daha modernize edilmiş tasarımlardır. Birbirini tamamlayan renklerin iz düşümü şeklinde tasarımları ile hazırlanmaktadır. Bu modeller daha ekonomik seçenekler olmaktadır. Genellikle mat renk tonları ile renk geçişleri şeklinde sunulan modeller içerisinde gri, turkuaz tonları öne çıkıyor. Salonlarda çok rahat bir şekilde bu tasarımlar kullanılabilir.
 
İpek Halı Modelleri
 
 
İpek modellerin genel olarak belirli bir takipçi kitlesi bulunur. Otantik tasarımlarda yolluk olabilecek tarzlarda modeller bulabilir, eski dönemlerde duvarlara asılan tarzlarda tasarımlarda 2 m2 halı tasarımları tercih edebilirsiniz. Kabarmalı modeller ise tam saray tasarımları olmaktadır. Sade renk tonlarındaki tasarımları ile sadeliği, kaliteli ve şıklığı ile her dekorasyon ile renk kombinasyonu sağlayabilecek seçenekler arasında yer alıyor. Diğer kategorisinde ise daire şeklinde çok şık ve kaliteli tasarımlar bulunuyor.
 

 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...