El Dokuma Halı Seçimi Nasıl Olmalı

Tarih: 28.06.2021 12:34
El Dokuma Halı Seçimi Nasıl Olmalı
El Dokuma Halı Seçimi Nasıl Olmalı
 
Ev dekorasyonlarına otantik bir hava katmak isteyen ev sahiplerinin sıklıkla sipariş ettiği el dokuma halıları aynı zamanda köşk, yazlık, villa gibi üst düzey yapılarda da popüler bir oranda tercih ve talep ediliyor. Bu halılar son derece ince işçiliğe dayandığı için fiyatları normal bir halı fiyatından biraz yüksek olsa da hem göz estetiğini besleyen dinamizmi hem de bulunmayan nadide örnekleri ile birlikte uzun yıllar daha evlerin çeşitli odalarında değerlendirilmeye devam edecek gibi görünüyor.
 
El Dokuma Halılarında Kilim Seçenekleri
 
 
Ev hanımlarının vazgeçilmez halısı olarak bilinen kilimler bu kategoride yer almaktadır. Renklerin, desenlerin ve şekillerin iç içe geçtiği el dokuma halıları evlerin her odalarında tamamen dekoratif bütünlüğe ve özel ilgilere bağlı olarak kullanılabilir. Tezgahlarda üretilen yün malzemeleri kullanılarak imal edildiği için özellikle sonbahar ve kış aylarında sıcaklığı koruyan bir üst tabakası da mevcuttur. Kilimler evlerin giriş kısımlarında ve de hollerde de sıklıkla tercih ediliyor. Küçük ve minimal yapılarının yanı sıra makinede yıkanabilme özellikleri de ürün avantajları arasında sayılabilir.
 
Örme Halılar ve Ürün Özellikleri
 
 
İnce işçiliğin yüksek standartlara dayanan emeği ile üretilen örme halılar son yılların gözde dekoratif halısı olarak görülüyor. Evlerde ve ofis ortamlarında her türden mobilya ile mutlak uyum içerisinde kullanılabilen örme halılarda da renk seçenekleri oldukça zengin. Kahverengi, siyah ve gri gibi kış renklerinin yanı sıra kırmızı, bordo ve sarı gibi canlı renkleri de kataloglarda bulup incelemek potansiyel alıcılara sunulan bir seçenek. Bu halıların en büyük özelliği ise yazın terletmeyen ve kışın üşütmeyen bir yapıya sahip olması. Çeşitli ağaç şekillerinin yeşil rengi kullanılarak tasarlandığı modelleri de mevcut. 24 aylık garanti süresine sahip olan örme halılar vakti geçmediği takdirde kolayca iade edilebilir ya da değiştirilebilir.
 
Patchwork Halılar ve Özellikleri
 
 
Yamaların orantılı ve simetrik bir şekilde birbirine eklenerek imal edildiği patchwork halılar da el dokuması ile üretilmiş halılar kategorisinde bulunuyor. Bu halılar diğer halılardan çok farklı ve orijinal bir tasarım gücüne sahip. Son on yıl içerisinde patchwork alanında yaşanan köklü değişimlerin yansımalarını halılarda bulmak ve uygun fiyatlarda satın almak mümkün.

 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...