El Dokuma Halı Önerileri

Tarih: 28.06.2021 12:34
El Dokuma Halı Önerileri
El Dokuma Halı Önerileri

El Dokuma Halı 



El dokuma halılarının makine halılarından farklı en büyük özelliği makine halılarında yün lifleri makine ile konulup daha sonra yapıştırması sağlanırken el dokuma halıları tamamen el emeği olarak düğümler atılarak yapılır. Bir el dokuma halının makine halısı olmadığını arkasından anlayabiliriz. El dokuma halısının deseni düğümlerle oluşturulduğu için aynı desen net bir şekilde halının arkada yüzeyinde de oluşur. Desenimizi halımızın arka tarafında küçük düğüm sıraları halinde görebiliriz. El dokuma halının dokunma süresi elbette ki makine halılarının dokunma süresine göre daha uzundur. Fakat bununla doğru orantılı olarak el dokuma halılarının kullanım ömrü de daha uzundur. El dokumasıyla olduğundan modeli daha önceden düşünüldüğü şekilde olması için el dokuma halılarını dokuyan kişilerin belli bir tecrübeye sahip olarak en güzel modelin en kaliteli şekilde nasıl oluşturulacağı bilinmelidir. El dokuma halı fiyatları aynı zamanda her keseye ve bütçeye de uygundur.



Kaliteli Bir El Dokuma Halı


Kaliteli bir el dokuma halı arkada yüzeyindeki sıkı düğümlerle anlaşılır. Eğer arka yüzeydeki düğümler sıkı bir görünüme sahip ise el dokuma halının kalitesi de bununla doğru orantılıdır. Aynı zamanda el dokuma halılarının yün kalitesine bakılmalıdır. Halının kalınlığı ile kalitesinin arasında bir bağlantı söz konusu değildir. El dokuma halının boya kalitesi de oldukça önemlidir. Çabuk akmaması ve halının yıpranmaması açısından dikkat edilmesi gereken bir durumdur. El dokuma halılarının boya kalitesi suya ve güneşe dayanıklı olmasıyla da bilinmektedir. Hassas bir halı tipi olduğu için bakımı da kolaydır ve elektrik süpürgesi ile süpürülmesi tavsiye edilmektedir.

El Dokuma Halı Alırken Bilinmesi Gerekenler


Halı piyasasında sahte ipek ve kalitesiz yünden oluşan halılar satılmaya çalışılmaktadır. Bu tip durumlarda el dokuma halınızı araştırırken hangi tip yünden ve ipekten olduğunu öğrenebildiğiniz sürece bir sorun yaşamazsınız. Ayrıca halınıza buhar temizleme ve kuru temizleme yapıldığı sürede halınızın yıpranacağını bir kaç temizleme sonrasında halının bu yıpranmış durumu göstereceğini bilmelisiniz.



El Dokuma Halı Nereden Satın Alınır?
 


En kaliteli ve en uygun fiyat seçenekleriyle kilimörme halıvintage halı ve her yörenin halı parçalarından birleştirilmiş ülkemizin her yöresini içinde barındırarak ayrı bir şıklık oluşturulan el dokuma halılarını sitemizde bulabilir ve kolaylıkla satın alabilirsiniz. 
 

 

Tarzını yansıtacak en kaliteli halılar Halıcımdan alınır

 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...