El Dokuma Halı Modellerinin Kalitesi ve Temizliği

Tarih: 28.06.2021 12:34
El Dokuma Halı Modellerinin Kalitesi ve Temizliği
El Dokuma Halı Modellerinin Kalitesi ve Temizliği

El dokuma halı modelleri oldukça büyük bir emek isteyerek ve fazlasıyla zaman harcanarak dokunma işlemi gerçekleştirilen halı modelleridir. Bununla birlikte değeri günden güne artan el dokuma halı modellerinin uzun yıllar kullanılabilme işlevi de söz konusudur. Fakat el dokuma halı modellerini kullanırken makine halılarından daha hassas olduklarını bilerek temizliğinin sağlanması en önemli ayrıntılardan biridir.



El Dokuma Halı Modellerinin Kalitesi


Yüz yıllar boyunca modası geçmeyen ve hala evlerin dekorasyonunda en değerli parça olma özelliğine sahip olan el dokuma halı modelleri kaliteli dokunması sayesinde de tercih edilmektedir. Dokuma sırasında atılan sık düğümler sayesinde el dokuma halı modelleri uzun yıllar boyunca kullanılabilme özelliği ile kalitesini de göstermektedir. 



El Dokuma Halı Modellerinin Temizliği


Bu tip halı modelleri kesinlikle makine halıları gibi temizlenmemelidir. El dokuma halı modelleri dikkatsiz şekilde temizlendiğinde yapısı bozulabilir üzerindeki renkler akabilir. Ayrıca hiçbir zaman el dokuma halı modellerinin tozlarını gidermek için silkelenmemelidir. Silkelendiği müddette esneme yapabilir ve doğal yapısı bozulma gösterebilir. 


El dokuma halı modellerini temiz tutmanın ve korumanın bir diğer seçeneği nemden, rutubetten uzak bir ortamda muhafaza edilmesidir. El dokuma halı modellerinin temizliğinin doğru şekilde sağlanması için düzenli aralıklarla iki ip arasında asın ve havalandırın. 


El dokuma halı modellerinin temizliği konusunda bir diğer tavsiyemiz ise halı saçaklarını asla tarak gibi ürünlerle taramayın. Bu durum saçakların kopmasına yol açabilmektedir. Aynı zamanda el dokuma halı modellerinin saçaklarını çamaşır suyu gibi kimyasal beyazlatıcı maddeler ile silmeniz de saçakların yapısını bozabilmektedir.


El dokuma halı modelleri konusunda sizleri uyarmamız gereken önemli bir unsur da asla kuru temizlemeye göndermemenizdir. Kuru temizleme işlemi el dokuma halı modellerinin yapısına zarar vererek orijinalini bozacak ve kullanım süresini de azaltacaktır.



En Kaliteli El Dokuma Halı Modelleri


En kaliteli ve şıklığı ile göz dolduran el dokuma halı modelleri fiyatlarını geniş ürün yelpazesi içerisinde birbirinden farklı model ve renk seçenekleri ile birlikte ‘ halicimdan.com ‘ adresinde bulabilir, el dokuma halı modelleri ve daha birçok halı modeli seçeneklerini kolaylıkla satın alabilirsiniz.


Tarzınızı yansıtacak en kaliteli halılar Halıcımdan.com'dan alınır.
Tüm Bloglar


 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...