ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!
ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!

Düzenli Bakımı İhmal Etmeyin

Tarih: 28.06.2021 12:32
Düzenli Bakımı İhmal Etmeyin
Düzenli Bakımı İhmal Etmeyin
 
Orta Asya’da doğan El Dokuması Kilim geleneği, zengin bir kültürün yansıması. El dokuması kilimler bu sanatın incelikli tasarımlarıyla yaşam alanlarına anlam derinliği katıyor. Sahip oldukları estetik değerden dolayı günümüz modern dekorasyon stilleri içinde de onların ayrıcalıklı bir yerde konumlandıklarını söylemek mümkün. Başarılı eklektik tarzlarda el dokuması kilimler sıkça görülebilir. Hem yalın stiller hem de gösterişli stillerde kilim, önemli bir odak noktası olarak işlev görmekte.
Yansıttığı zengin kültür sebebiyle geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de vazgeçilemeyecek el dokuması kilimlerin temizlik ve bakımı konusunda hassas davranmak gerekiyor. Her şeyden önce temizliğin periyodik şekilde yapılması şart. Halı ve kilimlerde düzenli temizliğin aksatılması hem ürüne hem de insan sağlığına zarar verecektir.
 
El Dokuması Kilim Temizliği
 
Natürel hammaddelerin kullanıldığı el dokuması kilimlerin hassas bir yapıda olduklarını aklınızda bulundurun. Risksiz bir temizlik için profesyonel hizmet almanız en akıllıca yol. Bununla birlikte, evde temizlik yapacaksanız, sert kimyasallar ve yüksek basınçlı ovmalardan kaçınmaya dikkat etmelisiniz. Kök boyasıyla renklendirilmiş ürünlerde yıkama öncesi boya sabitleyicisi kullanmanız gerekiyor.
Sıvı dökülmesi ve katı maddelerden kaynaklanan kirlenme ve lekelenmeler karşısında ne yapacağınızı bilmeniz önemli. Bu tür durumlarda doğru müdahaleyi acilen yapmalısınız.
Sıvı dökülmelerinde dökülen sıvı kâğıt havluyla tampon yapmak suretiyle olabildiğince alınmalı. Katı madde dökülmesinde de halıyı, dökülen maddeden mümkün olan en kısa sürede arındırın. Ardından lekeli bölgeyi birkaç dakika su altında tutun. Sıvıdan tamamen arındıktan sonra bölgeye sabun uygulayın. Kullandığınız sabunun doğal olmasına dikkat etmeniz büyük önem taşıyor. İlgili bölgeyi durulamanın ardından, ipliklerin hav yatım yönünde halıyı elinizle sıyırarak fazla suyu alın. Kalan nem yine bir kâğıt havluyla alındıktan sonra halıyı tamamen kurumaya bırakabilirsiniz. Doğrudan gelen güneş ışığından kiliminizi sakınmanız gerekiyor.
 
Bu Hataları Yapmayın
 
El Dokuması Kilim Modellerini temizlerken sık yapılan hatalardan biri sert kimyasal kullanmak. Bu yanlış, ürünün yapısının ve deseninin zarar görmesine yol açacaktır. Kullanacağınız temizleyicilerin natürel olmasına özen gösterin.
Temizlikte kullanılan malzeme kadar, temizleme yöntemi de önemli. Silme işleminde dairesel hareketlerden ve aşırı basınçtan kaçınmalısınız. Bu tür bir hareket üründe keçelenmeye neden olacaktır.

 
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...