ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!
ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!

Doğru Halı Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Tarih: 28.06.2021 12:30
Doğru Halı Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Doğru Halı Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Halılar evimizin dekorasyonunun en önemli ve sürekli kullanılan parçalarından biridir. En çok kullanılan parçalardan biri olması ile birlikte halı temizliğini ihmal etmememiz gerekmektedir. Halılar toz tutmaya müsait parçalardır. Gerekli halı temizliği yapılmadığı müddetçe ev içindeki bireyler halının üzerindeki tozlara maruz kalırlar ve bu durum sağlık gidişatını hiç iyi etkilemez. Çünkü halı temizliği yapılmadıkça istemsizce bu tozlar solunum yollarına ulaşır ve çeşitli hastalıkların oluşmasına neden olur.Gerekli halı temizliğini yapabilmemiz için öncelikle en az haftada bir olacak şekilde halınızı süpürmeniz gerekir. Tabi ki halı temizliği sadece halınızı süpürmekle bitmez. Düzenli aralıklar ve belirli zamanlarda halı temizliğinin sağlanması için silinmesi gerekir.

 


Halı Temizliği İçin Kimyasal Malzemeler Kullanılmalı Mıdır?
 

Halı temizliğini sağlarken asla kimyasal temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır. Halı temizliği için kullanacağınız kimyasal maddeler halınız kuruduğunda halınızın içinde kalabilir ve sağlığınızı tehdit edebilir. Halı temizliği içim kimyasal kullanılması alerjik hatta daha önemli hastalıklara neden olabilir. Aynı zamanda uzun süre kullanmak istediğiniz makine halısı temizliğini kimyasal maddelerle yaparsanız halınızın rengi solabilir ve iplik yapısı bozulabilir. Bu tip durumları engellemek için halı temizliğinizi doğal yöntemlerle yapabilirsiniz.

 


Doğal Halı Temizliğini Nasıl Yapabilirim?
 

Halı temizliğinin sağlanması için genelde halı yıkama atölyelerine güvenilmemektedir. Sebebi ise halı yıkama atölyelerinin halı temizliği için ne tür deterjanlar kullandığını bilmememizdir. Halı temizliği hakkında önemli bir tavsiye verecek olursak eğer el dokuması halılarınızı ve özel tezgah halılarınızı halı yıkama atölyelerine vermemenizde fayda var. Bu tür halıların iplikleri ve renkleri çok narin olduğundan dolayı genel bir temizlemeye sokulmamaları gerekmektedir. Doğal halı temizliğini sağlamak için sirkeli su kullanabilirsiniz. Sirkeli su halınızdaki kirleri de temizleyerek kötü kokularında yok olmasına yardımcı olur. Halınızın üzerine dökülen sıvı madde lekelerini çıkarmak için lekenin üzerine çok bastırılmadan dıştan merkeze doğru hafifçe ovalayarak lekeyi çıkarmakta fayda görüyoruz. Bunun sebebi ise üzerine çok bastırılan sıvı lekesi halının derinliklerine doğru ilerler ve artık lekeyi çıkarmak oldukça zorlaşır.


Halı temizliğinde anında müdahale durumu çok önemlidir. Halınızın üzerine dökülen madde ile oluşan lekeye anında müdahale etmelisiniz. Özellikle soda bu tür lekelerde maddenin derinlere inmeden yüzeye çıkmasını sağlayan bir araçtır.


Hem sağlığınız için hem de evinizin dekorasyonu için halı temizliğinizi ihmal etmeyiniz!



Tarzınızı yansıtacak en kaliteli halılar Halıcımdan alınır.

 
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...