ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!
ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!

Dekorasyonda Modern Stil Nedir?

Tarih: 28.06.2021 12:28
Dekorasyonda Modern Stil Nedir?
Dekorasyonda Modern Stil Nedir?
 
Modern dekorasyonlar, günümüzün sık tercih edilen ev dekorasyon stillerinden. Bunlar yalınlık temasına sahiptir. Tüm detaylar sadelik odağında konumlanır. Buna bağlı olarak, abartılı, iddialı ayrıntılar ve fazlalıklar gözlenmez.
Sade olması, modern dekorasyonların tekdüze olduğu anlamına elbette gelmiyor. Başarılı bir düzenleme, sadeliğin içinden şıklık çıkaracaktır. Peki, modern dekorasyonları başarıyla uygulamak için nelere dikkat etmek gerek?
 
Modern Dekorasyonda Halı Seçimi
 
Odak sadelik olduğu için, bol ayrıntıya ve birden fazla renge sahip geleneksel motiflerin süslediği halılar, modern dekorasyonlar için pek tercih edilmez. Bu stilde geometrik desenli ya da desensiz halılar idealdir.
Dekorasyon türünü başarıyla yansıtacak modeller için profesyonel seçeneklere yönelmelisiniz. Yaşam alanlarında şık çözümlerin adresi Artemis, modern dekorasyonlar için de uygun seçeneklere sahip. Yalın çizgilerle şekillenen Artemis Halı Yolluk çeşitleri, sade ama son derece şık stiller meydana getirmenize yardım edecek.
 
Modern Dekorasyonda Mobilya Seçimi
 
Yalın ve ergonomik tasarımlara sahip mobilyalar, modern dekorasyonlar için biçilmiş kaftandır.
Koltuk ve kanepelerde kendinden desenli ya da desensiz kumaşların varlığını gözetin. Kapitone ve oymalı ahşap, bu stil için fazla gösterişli bir etki ortaya çıkaracaktır.
 
Modern Dekorasyonlarda Aydınlatma Seçimi
 
Diğer detaylarda olduğu gibi aydınlatma ürünlerinin seçiminde de yalınlık önemli bir tercih sebebi. Modern tasarımlara sahip aplikler, spotlar ve lambaderler, modern dekorasyonlar için uygundur. LEDli spot aydınlatmalar, hem kullanışlı hem de sade bir şıklık oluşturdukları için bu stilde sık sık tercih edilmekte. Modern dekorasyonlarda ihtişamlı avizelerden uzak durmakta fayda var.
 
Odak Noktası Oluşturun
 
Dekorasyonun karakteri büyük ölçüde renk seçimiyle belirlenmekte. Modern dekorasyonda genellikle beyaz, krom ve siyah hâkimiyeti gözlenir.
Bu tonların yoğun şekilde kullanımı, soğuk ve boğucu bir atmosfer meydana getirecektir. Bu etkiyi kırmak için mekânın seçtiğiniz herhangi bir köşesini odak noktası haline getirin, yani o noktayı canlı renklere sahip detaylarla şekillendirin. Bunun için dekoratif objelerden yardım alabilirsiniz. Seçtiğiniz duvarda ya da masada konumlanacak renkli objeler, dekorasyona gerekli samimiyeti ekleyecektir. Bunun yanı sıra, canlı renklere sahip bir halı da, odak noktası olarak kullanılabilir.
 
Modern Dekorasyonlar İçin Modern Alternatifler
 
Yalın ama şık bir dekorasyon için Artemis Halı seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
Özgün tasarımlara sahip Artemis halı modellerini online mağazamızdan inceleyebilir, Artemis Halı Fiyatlarındaki indirimlerden yararlanabilirsiniz.

 
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...