ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!
ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!

Halı Değerlendirmede Hangi Kriterlere Öncelik Verilmeli?

Tarih: 28.06.2021 12:16
Halı Değerlendirmede Hangi Kriterlere Öncelik Verilmeli?
Değerlendirmede Hangi Kriterlere Öncelik Verilmeli?
 
Genellikle sık değişen parçalar olmadıkları için halı seçiminde titiz davranmakta yarar var. Her şeyden önce halı satın almakla eviniz için eşya temininden daha fazlasını yaptığınızın farkında olun. Halı, mekânın karakteri ve kalitesi üzerinde baskın etkiye sahiptir. Peki, Halı Seçimi Nasıl Yapılmalı?
Seçenekleri değerlendirirken kullanılması gereken başlıca üç kriter söz konusu: estetik, kalite ve sağlık. Her biri önemli konulara işaret eden bu ölçütler arasında sıralama yapmak zor. Pek çok durumda tüm kriterlere eşit derecede önem vermeniz gerekiyor. Bununla birlikte çocuk odalarında sağlık konusunu, estetiğin önüne geçirebilirsiniz.
 
Dekorasyon Tarzını Göz Önünde Bulundurun
 
Estetik kriteri büyük ölçüde dekorasyon tarzıyla ilgili. Mekâna hâkim genel dekorasyon stili, halı modelini belirleyecektir. Sadeliğin odakta konumlandığı modern stiller, desensiz ya da desen konusunda minimal özelliklere sahip halıları gerekli kılıyor. Özellikle geometrik desenli modeller, bu tür dekorasyonlar için sıklıkla tercih edilir. Geleneksel ve detaylı motiflere sahip modeller ise gösterişli avangart ya da country gibi tarzlar için daha uygundur.
Beğenilerinizi yansıtan model, içinde yaşaması keyifli bir atmosfer meydana getirirken, içinize sinmeyecek bir model evinize ait durmayacaktır. Bu sebeple, estetik kriterini değerlendirirken kişisel beğenilerinizi, dahası, ev halkını mutlu edecek ortak beğeniyi yansıtan tasarımları aramak için zaman ayırmaktan çekinmeyin.
 
Kalite Bakımından Değerlendirmeyi İhmal Etmeyin
 
Kaliteli materyal ve uygun üretim tekniklerinin kullanımı, halıyı uzun süre sorunsuz kullanmak için şart. Adımlanma trafiğinin yoğun olması ve üzerinde ağır eşya bulunmasından dolayı meydana gelecek aşınmaya karşı direnç derecesi, kırışma yoğunluğu gibi faktörler kalite konusuyla ilgilidir.
Metrekareye düşen elyaf ağırlığı (hav ağırlığı) fazla olan ürünler daha dayanıklıdır. Elyafların ilmek sıklığı ne kadar çoksa halının yoğunluğu o oranda fazladır. Yoğunluğun yüksek olması halıda, aşınmaya karşı dirençli olmak anlamına geliyor.
 
Sağlıklı ve Hijyenik Kullanım
 
Halı Seçimi Nasıl Yapılmalı sorusu, söz konusu ev akarlarına karşı alerjisi olanlar ve çocuklarsa sağlık ve hijyenle de yakından ilişkili. Yeni üretim teknolojileri, sağlık ve hijyen konusunda halılarda devrim niteliğinde değişimler yaratıyor. Günümüzde piyasada toz tutmayan, anti bakteriyel, anti alerjik halılar bulmak mümkün.

 
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...