ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!
ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!

Country Dekorasyon Nasıl Uygulanır?

Tarih: 28.06.2021 12:10
Country Dekorasyon Nasıl Uygulanır?
Country Dekorasyon Nasıl Uygulanır?
 
O, günümüz ev dekorasyon stillerinin en popülerlerinden. Country dekorasyon, 20. yüzyılın başlarında Avrupa ve Kuzey Amerika’nın kırsal bölgelerinde ortaya çıktı. Bugün kullanılan konseptin, o dönemki stilin modernize edilmiş hali olduğu söylenebilir.
Country stil, "kır stili” olarak da adlandırılabiliyor, çünkü "doğa” vurgusu bu tarzın ayırt edici özeliklerinden. Şehir hayatının hâkim olduğu modern çağda, yaşam alanlarına doğayı taşıdığı için o ayrıca, nostaljiye de sahip.
Evinizi country tarz ile dekore etmeye karar verdiyseniz hangi unsurları kullanarak bunu yapabileceğinizi biliyor musunuz? İşte, country tarzı ortaya çıkaran ayrıntılar!
 
Renk Seçimi
 
Renkler, stilin karakteri üzerinde en çok etkiye sahip unsurlardan.
Country stil, Amerika, Fransa ve İngiltere’de ufak farklılıklarla uygulanmakta ve bu farklılık renk konusuyla öne çıkmakta. Amerika ve Fransa’da bu stilin rustik bir karaktere sahip olduğunu görüyoruz. O nedenle, buralardaki uygulamalarda genellikle ahşap ve krem tonlar hâkim.
İngiliz tarzı country dekorasyonda ise daha fazla ve canlı renk görüyoruz. Mavi, pembe, turuncu, beyaz ve sarı gibi hayat dolu renkler, bu stilin ayırt edici özelliklerinden.
Renk seçimi, duvar, perde, mobilya kumaşları ve halı renklerinde kendini gösterecektir. Halılarda doğal ve renkli alternatifler, gerçek bir İngiliz country stili yakalamanıza yardım eder. Kaliteyi estetikle bir araya getiren Eko Halı’nın örme halı modelleri, bu tarz için biçilmiş kaftan.
 
Zemin Kaplama Seçimi
 
Doğa odakta olduğu için, zemin kaplamada da doğayı anımsatan alternatifleri değerlendirin. Koyu renk ahşap, Amerikan ve Fransız stili country dekorasyonu ortaya çıkarırken, açık ahşap rengine sahip zemin kaplamaları, İngiliz stilini elde etmenize yardım edecektir.
 
Mobilya Seçimi
 
Doğal dokuma kumaş, iri motiflere sahip ahşap oymalar ve çiçekli desen gibi ayrıntılarla, country ruhuna uyumlanmanız mümkün.
Mobilya kumaşlarında ve kırlentlerde çiçekli desenlerin yanı sıra, ekose deseni de tercih edebilirsiniz. Ekose, samimi ve nostaljik bir etki elde etmenizi sağlayacaktır.
 
Dekoratif Obje Seçimi
 
Doğayı çağrıştıran ve estetik değere sahip her şey, country stil için dekoratif objeye dönüşebilir.
İri kuş tüyleriyle süslenmiş nesneler, Amerikan tarzı country dekorasyonlar yaratmada yardımcı olabilir. Hasır ve eskitilmiş ahşap da, dekoratif nesnelerde yer alabilecek malzemelerden.
 
Tabiatı Yaşam Alanlarınıza Getirin
 
Halı, seçtiğiniz dekorasyon tarzını yansıtacak önemli unsurlardan. O yüzden halı seçiminde dikkatli olmalısınız.
Tabiat vurgusuna sahip Eko Halı Modelleri, country tarz için ideal seçeneklerden. Country ile beraber, farklı stillere başarıyla uyum sağlayacak Eko Halı ürünlerine online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.

 
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...