ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!
ONLİNE SATIŞ
DANIŞMANI
Mağazadaki temsilcilerimiz ile canlı görüşme yapın!

Çocuk Halısı

Tarih: 28.06.2021 12:11
Çocuk Halısı
Çocuk Halısı
 
Evin en renkli ve sevimli köşesi onların odaları. Diğer odalarla kıyaslandığında, çocuk odası dekorasyonunu planlarken göz önünde bulundurulması gereken daha çok konu var.
Her şeyden önce söz konusu çocuklar ve bebekler olduğu için sağlık konusu gündeme geliyor. Başta halılar olmak üzere eşyaların sağlığa zararlı materyallerden üretilmemiş olduğundan emin olmalısınız. Bunun yanı sıra çocuk odası dekorasyonu çocukların renkli ve eğlenceli dünyalarını yansıtabiliyor olmalı. Bu noktada ya içinizdeki çocuktan ya da kendi çocuğunuzdan yardım alabilirsiniz. Çocuğunuz kendi fikirlerini ifade edebilecek yaştaysa onun odasını onun zevkine göre dekore etmekten çekinmeyin. Unutmayın, odanın içinde en çok zaman geçirecek kişi o. Bu yüzden orada onun mutlu olması, dekorasyonla ilgili her şeyden daha önemli. Ayrıca odasının dekorasyonunda söz sahibi olması, fikirlerine değer verildiğini görmesini sağlayacaktır. Bu ise çocukların özgüven ve özsaygı gelişiminde büyük önem taşıyor. Bırakın duvarların rengine, odasında yer alacak Çocuk Halısına vs. çocuğunuz karar versin.
 
Birbirinden Eğlenceli Çocuk Halıları
 
Çocuk odalarına renk katan detayların başında halılar geliyor. Evinizin diğer odalarında halı bulundurmamayı tercih ediyorsanız bile, çocuk odasını halısız bırakmamanızda fayda var. Bu, çocuklara daha konforlu ve güvenli bir oyun alanı sağlamak adına önemli. Olası bir düşme durumunda yerde bulunan halı çocuğun sert bir zeminde daha sert bir düşüş deneyimlemesini önleyebilir, çocuğu ufak tefek yaralanmalardan koruyabilir.
Çocuk Odası Halıları Disney karakterleriyle daha eğlenceli. Disney’in Türkiye’deki lisanslı üreticisi Eko Halı, Eko KIDS koleksiyonuyla sevilen Disney karakterlerini evlere getiriyor. Bu keyifli tasarımlar sadece eğlenceli değil, aynı zamanda çocuğun zihinsel gelişimi için faydalı. Yapılan araştırmalar, çocuk odalarında bol renk, desen ve farklı niteliklerde değişik eşyaların/oyuncakların bulunmasının beyin gelişimi için olumlu olduğunu ortaya koyuyor. Çocuğa uyaran yönünden zengin bir çevre sağlamak, nöronlar arası daha çok bağlantının kurulması anlamına geliyor. Beyin hücreleri arasında bağlantı sayısının fazla olması daha kolay öğrenme, daha zengin bir hayal gücü ve gelişmiş bir yaratıcılık demek. Bu sebeple gerek halı seçiminde gerekse diğer dekorasyon unsurlarına karar verirken rengârenk tasarımlara öncelik verin.

 
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...