Antre Halısı Nasıl Olmalı?

Tarih: 28.06.2021 11:15
Antre Halısı Nasıl Olmalı?
Antre Halısı Nasıl Olmalı?
Antre Halısı Nasıl Olmalı?
 
Evlerimizin her köşesi şüphesiz bizim için çok değerlidir ve özenle dekore edilmiştir. Genellikle salon ve mutfak gibi, evin çokça vakit geçirilen bölümlerine daha çok özen gösterildiği bir gerçektir. Evin daha az görünen bölümleri, daha az kullanılan bölümleri ise, bu ilgiden çoğu zaman nasibini alamaz ve es geçilen bölümler olur. Örneğin koridor için mobilya ve antre halısı seçenekleri konusunda çok fazla düşünmeyiz.
 
Modern Evler
 
 
Antre kelimesi Fransızca kökenli bir kelime olup, dilimizde koridor kelimesi şeklinde karşılığını bulmaktadır. Koridor, evin giriş kapısına en yakın olan bölümüdür. Genellikle 2 ya da 4 metrekarelik alanlar şeklinde mimaride yer alırlar. Ayakkabılık, dresuar gibi koridor mobilyaları ile döşenir. Günümüz modern evlerinin koridorlarında mobilyaların yanı sıra taban malzemeleri de önemli bir yer tutar. Ev dekorasyonunda antre halısı önemli ve uygun seçeneklerle kombin edilmesi gerekli bir ayrıntıdır.
 
Hol de denilen koridorlarda evinizin dekorasyon seçimine göre değişiklikler yapabilirsiniz. Giriş bölümü için oval, kare ya da yuvarlak halı seçenekleri, uzun bölüm için ise, koridorun uzunluğuna göre bir ya da iki parça eni bir metre kadar olan antre halısı modelleri seçilebilir.
 
Country Tarz
 
 
Daha çok rahat ve kırsal mimarinin izlerini taşıyan country tarzında, daha çok açık renkli mobilyalar tercih edilmektedir. Açık renk mobilyalara uygun olarak, antre halısı modelleri de counrty tarzında tercih sebebidir. Açık renkli ve tüylü modelleridir. Eski dönemlerde hayvan postlarının yere serildiğine şahit olmuşsunuzdur. O havayı yansıtmak burada temel amaçtır. Daha tüylü ve açık renkli modellerin tercih sebebi, daha sıcak ve rahat bir hava yaratmasıdır.
 
Jüt İle Daha Serin Mekanlar
 
 
Hindistan ve Pakistan bölgelerinde yetişen bir bitki olan jüt, dekorasyonda da kullanılmaktadır. Tıpkı, hasırdan sepet yapımı gibi jüt bitkisinden de halı üretilmektedir. Ülkemizde özellikle sıcak yörelerde son zamanlarda oldukça otantik bir hava yaratan jüt halıları sıkça kullanılır oldu. Sarı tonları şeklinde koridorunuzda yer alan bu halı, sıcak yaz günlerinde evinizin tabanında bir serinlik sağlayacaktır.
 
Mekanın Işığı Önemli
 
 
Koridorunuzun ışık alma seviyesi halı modelleri üzerinde etkilidir. Koridorunuz çok az ışık alıyorsa, koyu renkli modelleri tercih etmeniz çok doğru bir seçenek olmayacaktır. Işık almayan koridorlar için açık renkte halı modelleri tercih edilmelidir. Gün ışığını iyi alan koridorlar ise, renk seçeneği açısından şanslı olan gruba girmekteler. Özellikle klasik koyu desenli modeller, ışık alan koridorlarda çok şık durmakta.
 
Son yıllarda koridor halılarında trend olan bir uygulama da kilimlerin kullanılmasıdır. Kilimler evinize hem daha etnik bir hava katmakta hem de temizlenmesi daha kolay olmaktadır. Çamaşır makinesinde kolayca yıkanabilirler.
 
Koridor halısı seçerken dikkat edilmesi gerek bir husus da koridor halınızın tabanıdır. Tabanı kaydırmaz olan ve yere yapışan halılar özellikle kaygan zeminlerde iyi bir seçenek olup, motif açısından da oldukça zenginler.
 

 
Yükleniyor...