Adeta Sanat Eseri

Tarih: 28.06.2021 11:14
Adeta Sanat Eseri
Adeta Sanat Eseri
Adeta Sanat Eseri
 
Mekânda samimi ve doğal bir atmosfer meydana getiren kaliteli bir el dokuma halı, gerek üzerinde harcanan emek gerekse estetik değeriyle ticari nesne olmanın ötesinde anlamlar taşır. İçinde sanat öğeleri barındıran bu halılar sıradan ev eşyaları değil, ait oldukları kültürün önemli bileşenleri.
Makine halılarına kıyasla daha zahmetli bir üretim sürecini gerektiren El Dokuma Halısı hav ipliklerinin, çözgü ipliklerin üzerine elle düğümlenmesiyle üretilir. İşçilik ve iplik kalitesi standartların üstünde olan bir örme halı zarafetin, emeğin somut hali olarak görülebilir.
 
El Dokuma Halısının Kalitesi Nasıl Anlaşılır?
 
Elbette her el dokuma halı aynı değeri taşımamakta. Bu halılarda farklı kalite seviyelerinden bahsetmek mümkün.  Kalite farkı genellikle işçilik kalitesi ve iplik kalitesi üzerinden ortaya çıkmakta. İşçilik kalitesinin, yani harcanan emeğin göstergesi düğüm miktarıdır. Düğüm sayısı ne kadar fazlaysa halı o kadar sıkı dokunmuş, yani dokuma sırasında o kadar çok emek harcanmış demektir. Dokumanın sıkılık derecesi halının arka yüzeyinden anlaşılabilir. Öndeki desen arka yüzeyde ne kadar belirgin olarak görülebiliyorsa, halı o kadar sıkı dokunmuştur.
Üretimde kullanılan yün lifinin uzunluğu, elastikiyet derecesi ve parlaklığı gibi etmenler iplik kalitesini belirler. Yüksek kaliteli yün, içinde sentetik elyaf bulundurmayan, saf ve ilk defa kullanılan -yeni- yünler yüksek kalitedeki materyallerdir.
Doğal malzemelerle üretildiklerinden, el dokuması halıların bakımı ve temizliği çok daha hassas olmayı zorunlu kılar. Bu tür halıların temizliği sıcak su ve sert kimyasal temizleyicilerle yapılmamalı. Gerektiğinde elektrikli süpürgenin fırçasız uçlarıyla nazikçe süpürebilirsiniz. Zarar vermeyecek derinlemesine temizlik için halınızı düzenli olarak profesyonel halı yıkama merkezlerine teslim etmenizde yarar var.
 
Geçmiş Tüm Görkemiyle Evlerinizde
 
Vintage modası geçmişe duyulan hayranlık ve özlem sebebiyle ortaya çıktı ve her geçen gün etki gücünü daha da arttırıyor. Müzikten modaya pek çok alanda çiğlikten ve yapaylıktan uzak olanların çoğu, geçmişin desteğini alanlar.
İfade gücünü yaşanmışlıktan alan vintage parçalar, son yıllarda ev dekorasyonuna da damga vuruyor. Geçmişin hikâyesi olan, belirgin bir karaktere sahip öğeleri, içerdikleri derin anlamı yaşam alanlarına cömertçe aktarmakta. Belirli bir dönemin ruhunu kusursuz şekilde yansıtan Vintage El Dokuma Halısı çeşitleri, geçmişi tüm ihtişamı ve bilgeliğiyle evlerinize taşıyor.

 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...